استانداردهای عملیاتی

نوعی فرآیند روشن و منظم ارزیابی اثر بخشی، صرفه اقتصادی و کارایی عملیات سازمان و گزارش نتایج ارزیابی پیشنهادهای عملی به اشخاص ذی‌صلاح برای ارتقا و بهبود عملیات، حسابرسی عملیاتی گفته می‌شود. مراحل حسابرسی عملیاتی نیز به این ترتیب است که ابتدا اهداف کلی پروژه تعیین می‌شود.

استانداردهای حسابرسی عملیاتی فرایندیست که از قبل مشخص می‌شوند تا با ارزیابی‌‌های منظم، کارایی یک سازمان را بالا ببرند و  صرفه اقتصادی به بار آورند.

در واقع حسابرسی عملیاتی یکی از مهم‌ترین بخش‌های بهینه‌سازی واحدهای اقتصادی به شمار می‌رود.

حسابرسی عملیاتی بسیار بیشتر از قبل مورد استقبال قرار گرفته و یکی از رایج‌ترین انواع حسابرسی‌ ها میباشد که در سازمان‌ها و اداره‌ها کاربردهای زیاد دارد.

زیرا ساختار سازمانی ضعیف،یا جریان اطلاعاتی سازمانی ضعیف،یا جریان اطلاعاتی نادرست کند،تلاش برای دستیابی به اهداف را به خطر می اندازد.

در واقع،سازمان های دارای ساختار ضعیف دچار بی ساختاری،ناکارآمدی، چرخش بالای کارکنان، مشتری و فروشنده و غیر اثر بخش شدن می شوند.

حسابرسی عملیاتی
حسابرسی عملیاتی

حسابرسی از آنجایی که در انجام بررسی ها، دیدگاه جدید و بی طرفانه دارد،می تواند این نقاط ضعف را شناسایی کند.

همچنین باید گفت که تأکید اصلی حسابرسی عملکرد روی به پایان رساندن کار و دستیابی به نتایج است. منظور از نتایج نیز پیامدهای آینده مرتبط به آن است.

در گزارشگیری حسابرسی عملکرد، درباره مدیریت گزارش می‌شود. منظور از گزارش در این بخش، ارائه گزارشی مستقل، درباره مسئولیت پاسخگویی مدیریت خواهد بود.

حسابرسی عملیاتی،به منظور ارزیابی اثر بخشی و کارایی فعالیت ها،فرایند ها،برنامه ها و واحدهای سازمانی کسب و کار طراحی شده است.

استانداردهای عملیاتی
استانداردهای عملیاتی
شماره استانداردعنوان استاندارددانلود
1استانداردهای حسابرسی عملیاتیدانلود فایل
پیمایش به بالا